УМЕТНОСТ НА ПЕРФЕКЦИЈАТА

Докажан квалитет за ѕидови и тавани

Вистинските ремек дела се создаваат само со вистинските материјали. Изберете ги производите „ПЕРФЕКТНИ ПОВРШИНИ“ на Кнауф, водечки европски бренд за градежни материјали и добијте го ефектот што го посакувате.
Економично. Стручно. Перфектно!

ПРЕДИЗВИКОТ НА ПЕРФЕКЦИЈАТА, ЗАТОА ШТО САКАШ СЕКОЈА ТВОЈА НОВА РАБОТА ДА БИДЕ НАЈДОБРАТА.


СЕКОГАШ ВИСТИНСКИТЕ ПРОИЗВОДИ.

За секоја потреба. За секој буџет.


Безбедниот избор.

KLASSIK производите го нудат докажаниот квалитет по кој Кнауф е познат, поради кој професионалците го сакаат и му веруваат. Доверливи, со постојан квалитет, при секаква работа и на секаква површина.


Сè што знаете. Само подобро.

PLUS производите ги комбинираат квалитетот, постојаноста и доверливоста на KLASSIK, со поголема ефикасност при примената и поголема контрола врз конечниот резултат. Со PLUS можете да направите повеќе и подобро, со помалку напор и за помалку време.


Квалитет без компромис.

За оние кои го бараат најдоброто од најдоброто, Кнауф ги нуди производите Perfect Surfaces TOP, стандардот со кој сите други се споредуваат. 
TOP производите обединуваат извонредна обработливост, највисоко ниво на ефикасност и најдобар квалитет на завршната површина.


7 КРИТЕРИУМИ – ДА ВИ ПОМОГНАТ ДА ГО НАЈДЕТЕ ПРОИЗВОДОТ КОЈ ВИ Е ПОТРЕБЕН.

Производите од линијата Knauf Perfect Surfaces исполнуваат широк опсег на барања за квалитет и обработка. Нашите 7 критериуми ќе Ви помогнат да го изберете токму тој Perfect Surfaces производ што Ви е потребен за Вашиот проект.

Леснотија на нанесување::
Со производ што лесно се нанесува ќе постигнете квалитетен резултат, полесно и побрзо.


Стандардно Лесно

Леснотија на брусење::
Опишува колку труд треба да се вложи при брусењето, за да се постигне посакуваниот краен резултат. Производ што лесно се бруси бара помалку труд за постигнување на мазна финална површина.


Стандардно Лесно

Квалитет на завршната површина: :
Ја опишува подготвеноста на површината после брусењето за боење и/или завршна обработка. Висок квалитет на завршна површина значи глатка, воедначена и мазна површина, без неправилности и флеки.


Груба Мазна

Отворено време: :
Опишува колку време имате на располагање за работа со производот. Подолго отворено време Ви дава повеќе време да постигнете перфектна завршна површина.


Кратко Долго

Дебелина на слој::
Препорачана или оптимална дебелина на применетиот материјал за постигнување на најдобар резултат


1mm 5mm

Отпорност на напукнување::
Способност да се одолее на напукнување при одредена дебелина. Поголема отпорност на напукнување значи посилна завршна површина што нема лесно да напукне.


Стандардна Висока

Отпорност на собирање::
Отпорност на намалување на волуменот, предизвикано од испарување на водата. Поголема отпорност на собирање штеди време и материјал, елиминирајќи ја потребата за повеќекратно нанесување на материјалот.


Стандардна Висока

НАЈДЕТЕ ГО ПЕРФЕКТНОТО РЕШЕНИЕ.


КЛИКНЕТЕ И ОДЛУЧЕТЕ.

Perfect Surfaces во апликација на Вашиот мобилен или таблет.

Пронајдете го вистинскиот производ, оној што Ви е потребен сега – многу брзо и лесно.

 • Темелен и брз локатор на производи со опции за филтрирање за подобар резултат
 • Јасни декларации за секој производ
 • Директен контакт со Кнауф
 • Може да се користи и надвор од интернет мрежата

БЕСПЛАТНО СИМНУВАЊЕ.


SURFACE QUALITY SIMULATOR

Проверете го квалитетот на површините низ практична примена

Како молер, малтерџија, монтер за сува градба, градежник, инвеститор или сопственик на простор важно е да сте запознати со конечниот изглед на просториите после примената на одреден квалитет на површините на ѕидовите, откако ќе заврши градењето. Разликите во одредени степени на квалитет на обработка на ѕидовите не се видливи на прв поглед што придонесува уште повеќе да се отежне изборот на квалитетот на површините. Ова посебно важи за ѕидови кои подоцна треба да се бојадисаат после обработувањето. Со оваа алатка можете да ја тестирате изведбата на степените на квалитет во просторијата од К1 до К4, под влијание на разни реални услови како на пример дневна или ноќна светлина или светлина која доаѓа од некој друг поставен извор. Посебно внимание посветете на сенките кои се создаваат и видливоста на споевите.

СТАНДАРДИ ЗА КВАЛИТЕТ НА ПОВРШИНА НА ГИПСЕНИ ПЛОЧИ

Q1 Q2 Q3 Q4
Одговара за:
 • Површини врз кои ќе се лепат плочки или друг дебелослоен нанос
Одговара за:
 • Средни и груби ѕидни декорации со структура
 • Бои или други покривања со структура
 • Декорации со зрна > 1mm

Недостатоци - не можат да се исклучат посебно при странично светло

Одговара за:
 • Средни и пофини декорации за ѕидови со структура
 • Мат бои како и бои и слоеви без структура на површината
 • Декорации со зрна <1mm

Недостатоци - не можат да се исклучат посебно при странично светло

Одговара за:
 • Мазни или ѕидни декорации со структура, на пример: сјајни
 • Метален ефект или тапети
 • Проѕирно покривање или бојадисување/покривање со умерен сјај
 • Штуко/мермер или други високо-квалитетни мазни техники
 • Ако светло може да влијае на оптиката на завршната површина (на пример, странично осветлување), понатамошни несакани ефекти се спречуваат (пр: сенки, мали траги и сл)
За површини кои немаат посебни оптички побарувања (орнаменти) Вообичаен оптички ѕид и побарувања за површина на плафоните За повисоки оптички побарувања на површината За високи оптички побарувања
Употреба
 • Исполна на споеви
 • Покривање на видливи сврзувачки елементи (шрафови)
Употреба
 • Степен на квалитет (К1)
 • Дополнително нанесување, додека не се постигне еднообразен премин на површината на плочата
Употреба
 • Степен на квалитет (К2)
 • Широк слој преку спојот како и отстранување на оштри остатоци од гипскартонската површина за да се пополнат порите со смеса
Употреба
 • Степен на квалитет (К3)
 • За завршна обработка со слој од барем 1mm дебелина
HRAK и HRK ивици за пополнување со Uniflott Завршна обработка со АК ивица Завршна обработка со SFK ивица
Q1
Q2
Q3
Q4


ПЕРФЕКТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА PERFECT SURFACES

Исполнувачи на споеви Исполнувачи и завршни глет маси >1mm Завршни глет маси <1mm
Fill & Finish Light
Fill & Finish Light
Fill & Finish Light
Trias
Biofinish PRO STARTER
Finitura
Uniflott
Readyfix Roll&Spray
Super Finish
Fugenfüller Imprägniert
Flächenspachtel
Biofinish PRO
Fugenfüller leicht
GipsFinish
Readyfix Roll&Spray
Biofinish

ЕКСПЕРТИЗА ОД ВОДЕЧКИОТ ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ ВО ЕВРОПА

Безбеден избор на производ

 • Професионален квалитет, тестиран и сертифициран за секакви подлоги и секакви ситуации
 • За секаков буџет
 • Постојан квалитет и доверливост

Од КНАУФ, лидерот од доверба

 • Докажан Кнауф квалитет
 • Лидер во иновативност и градежна експертиза
 • Во секое време достапност на производи, услуги и поддршкa

Извонредна обработливост, совршени резултати

 • Висока ефикасност на нанесување за максимален учинок за еден час
 • Широка палета производи за секакви барања
 • Секогаш исклучителен квалитет на завршна обработка

Секогаш вистинскиот производ за задачата

 • Исполнувачи на споеви, глет маси и готови пастозни материјали за рачно и машинско нанесување
 • Лесен избор на производ, врз основа на условите за примена и желбите на корисникот
 • Гарантирано: најдоброто искуство од користење на нашите производи

ПЕРФЕКТНО ОБЈАСНЕТО.

Повеќе знаење за повеќе совршени површини на градилиштата.
Користете го нашиот Knauf YouTube канал за да најдете корисни објаснувања за производи, совети од експерти и практични информации.